Telefoniraj

Home » Usavršavanje » STUDIJSKO PUTOVANJE ZA NASTAVNIKE I MENTORE- LONDON 27.10.-31.10.2018.

STUDIJSKO PUTOVANJE ZA NASTAVNIKE I MENTORE- LONDON 27.10.-31.10.2018.

U okviru projekta „FIT4WORK“ prema planu je realizirano studijsko putovanje za nastavnike i mentore koji su angažirani na provedbi projekta. Ukupno je sudjelovalo 12 nastavnika iz Turističko-ugostiteljske škole i tri mentora iz redova partnera – po jedan iz „Bluesun-a“, „Cornara“ te Udruge „Lastavice“.

Prvi cilj studijskog putovanja je da se, iz prve ruke, upoznaju s digitalnom pismenosti tj.  načinima rada i prikupljenim iskustvima u provedbi postupaka obučavanja djelatnika koristeći se najsuvremenijim multimedijalnim alatima kao i postupcima učenja na daljinu. U tu svrhu odabran je hotelski lanac „Holliday Inn“ –  u sastavu hotelske grupacije IHG  koja se, zbog svoje široke teritorijalne rasprostranjenosti tj. činjenice da upravlja velikim brojem hotela diljem svijeta, susreće sa različitim mentalitetima, stupnjevima stručne spreme, nivoima obučenosti, ambicijama i sklonostima zaposlenika. Zbog tih razloga neophodno je bilo da razviju određene protokole kojima su, u svojoj akademiji, obučavali svoje (postojeće ali i buduće) zaposlenike i upoznavali ih sa propisanim obrascima rada i ophođenja – kako prilikom izvršavanja postavljenih zadataka, tako i prilikom komunikacije između voditelja i zaposlenika, samih zaposlenika te u komunikaciji i ispunjavanja zahtjeva korisnika usluga. Pri tome se velika uloga posvećuje i treningu osoblja za što primjerenije ophođenje prema invalidnim osobama.

Drugi cilj studijskog putovanja je bio upoznavanje s institucijom koja ima dugogodišnju i uspješnu tradiciju u obučavanju i pripremanju najranjivijih skupina nezaposlenih a to su invalidne osobe. Zbog toga je odabran Camden society – organizacija sa iskustvom od preko 40 godina u pružanju pomoći invalidnim osobama u osposobljavanju, obuci i pripremanju za rad u skladu sa njihovim mogućnostima. Od više desetaka projekata koji se provode dva su detaljnije promatrana i proučena: Mail out – projekt u kojem se invalidne osobe osposobljavaju za poslove prikupljanja, pakiranja i otpreme svih vrsti pošiljaka, u suradnji sa partnerima – Internet prodavačima koji su ove poslove, uz odgovarajuću novčanu naknadu, prepustili članovima Camden society. Drugi projekt koji se vrlo aktivno provodi na više lokacija u Londonu i Oxfordu, a koji je vrlo interesantan i za naše područje,  je Cafe enterprises kroz Unity kitchen Cafes. Riječ je o projektu koji, uz pomoć volontera i poslije trenera iz redova polaznika, osposobljava (veoma uspješno) invalidne osobe za rad na svim poslovima pripreme i pružanja usluga u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Korisni linkovi:

www.thecamdensociety.co.uk

www.indeed.co.uk/Camden-Society-jobs

www.base-uk.org/about/members/camden-society

http://www.dsworkfit.org.uk/2016/01/21/ihg-academy-offer-work-based-learning-opportunities

www.ht2labs.com/intercontinental-hotels-group

https://assets.publishing.service.gov.uk/…data/…/DCMSDigitalSkillsReportJan2016.pdf  

http://www.ihgacademy.com/home

www.gov.uk/government/case-studies/hotel-chain-provides-employment-opportunities-for-people-with-learning-disabilities-in-stoke

 

Comments are closed.